Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Kacsahúsos vitamintál



Hozzávalók:
200 g sült kacsahús
200 g sárgarépa
120 g uborka
120 g vöröskáposzta
120 g nyers kukorica
80 g gomba
Fűszerek:

almaecet
barna cukor
őrölt fehérbors
őrölt kömény
gyömbér, kurkuma
bazsalikom, tárkony, majoránna, lestyán
fokhagyma, vöröshagyma
napraforgóolaj

Elkészítés:

Az uborkát alapos mosás után, héjastól meggyaluljuk, kevéske sót adunk hozzá, utána ízlés szerint barna cukorral, almaecettel, őrölt fehérborssal ízesítjük, hozzáadunk két gerezd apróra vágott fokhagymát, pár csepp hidegen préselt napraforgóolajat.

A sárgarépát és a káposztát szeletelve, a zöldborsót és a gombát, valamint a nyers kukoricát megpároljuk kevés vízzel az alábbi fűszerezéssel: ízlés szerint só, fehér bors, bazsalikom, őrölt kömény, egy mokkáskanálnyi gyömbér, tárkony, kurkuma és lestyán. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségeket ne pároljuk túl puhára! A kacsahúst megsütjük fokhagymával, vöröshagymával és almával, sózva, majoránnával fűszerezve. Tálaláskor a felsorolt zöldségféléket körberakjuk, és közepére hidegen, bőröstől kockázott kacsasültet teszünk.

További karácsonyi receptek [0]

 


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/themes-inter/rec/vitamintal_kacsahus1.htm