Hozzávalók:
500 g kígyóuborka
300 ml kefír
200 g feta sajt
50 g zöldpaprika
50 g paradicsom
40 g póréhagyma
bazsalikom, fehérbors
Elkészítés:
A megmosott, hosszában félbevágott kígyóuborkát 10-15 cm-es darabokra vágjuk, belsejét kivájjuk, majd összekeverjük a megmosott, apróra vágott zöldpaprikával, paradicsommal és póréhagymával.
A szétnyomkodott fetasajtot elkeverjük a kefirrel, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és bazsalikommal, őrölt fehérborssal ízesítjük. Só hozzáadása a feta sós íze miatt nem feltétlenül szükséges.
A zöldséges kefires fetasajtos masszát a kivájt uborkába töltjük.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
205
Energia (kj):
Forrás:
Táplálkozás és tudomány (A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének hírlevele)
Tippek:
Tanácsok: