Hozzávalók:
3 ek. olaj
2 lapos ek. hajdinaliszt
2 fej fokhagyma
2 dl tej
2 dl tejföl
snidling
só, õrölt fehér bors
gyömbér, őrölt kömény, oregánó
Elkészítés:
Az olajat felhevítjük és pár pillanatra beletesszük a fokhagymát. Megszórjuk hajdinaliszttel és folyamatosan keverjük, mert a hajdinaliszt gyorsan barnul. Az egészet felöntjük tejjel és megfűszerezzük: beletesszük a sót, borsot, őrölt köményt, gyömbért, oregánót és tovább főzzük kb. 5 percig. A tűzről levéve hozzákeverjük a 2 dl tejfölt és megszórjuk snidlinggel.
A mártást felhasználhatjuk fõtt vagy sült marhahúsokhoz, de vegetáriánusok héjában fõtt burgonyával vagy párolt zöldséggel is élvezettel fogyaszthatják.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Dr. Duschanek Valéria táplálkozás-biokémikus
Tippek:
Tanácsok: