Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Fokhagymamártás Valéria módra



Hozzávalók:
3 ek. olaj
2 lapos ek. hajdinaliszt
2 fej fokhagyma
2 dl tej
2 dl tejföl
snidling
só, õrölt fehér bors
gyömbér, őrölt kömény, oregánó

Elkészítés:

Az olajat felhevítjük és pár pillanatra beletesszük a fokhagymát. Megszórjuk hajdinaliszttel és folyamatosan keverjük, mert a hajdinaliszt gyorsan barnul. Az egészet felöntjük tejjel és megfűszerezzük: beletesszük a sót, borsot, őrölt köményt, gyömbért, oregánót és tovább főzzük kb. 5 percig. A tűzről levéve hozzákeverjük a 2 dl tejfölt és megszórjuk snidlinggel.

A mártást felhasználhatjuk fõtt vagy sült marhahúsokhoz, de vegetáriánusok héjában fõtt burgonyával vagy párolt zöldséggel is élvezettel fogyaszthatják.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:
Dr. Duschanek Valéria táplálkozás-biokémikus
Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/themes-inter/rec/fokhagyma_martas.htm