Hozzávalók:
1/2 csésze szójaszósz
2 ek vörösborecet
2 tk méz
2 tk fokhagymapor, vagy 2 gerezd fokhagyma
4 szelet sertésborda kicsit kiklopfolva
Elkészítés:
Egy mélyebb tálban keverjük össze a szójaszószt, az ecetet, a mézet és a fokhagymaport/fokhagymát. Helyezzük a marinádba a hússzeleteket és alaposan forgassuk meg őket az illatos lében. Fedjük le és tegyük az egészet 2-4 órára a hűtőszekrénybe, amíg az ízek összeérnek.
Forrósítsuk fel a grillsütőnket és olajozzuk is át a rácsot, különben a hús könnyen odaragad. Dobjuk a pácolt hússzeleteket a grillre és süssük át mindkét oldalán. Az egész nem tart tovább 5-8 percnél.
Tápérték/adag: teljes zsírtartalom: 5,5 g, koleszterin: 59 mg, nátrium: 1877 mg, teljes szénhidrát: 7,3 g, rosttartalom: 0,4 g, hérje: 21,8 g
További koleszterinszegény receptek [0]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
169
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: