[1]
4 egész csirkemell bőr nélkül, kockákra vágva
kb. 2,5 cm friss, hámozott, finomra vágott gyömbér
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 tk. chilipor
só és frissen őrölt bors
2 ek. friss koriander
1 lime kifacsart leve
2 ek. növényi olaj
1 fej finomra vágott vöröshagyma
1 db finomra vágott chilipaprika (a magokat szedjük ki belőle)
1 tk. kurkuma
300 ml tejszín
1/2 citrom
friss koriander a díszítéshez
köretnek: basmati rizs, és/vagy friss pita
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben keverjük össze a húst a fokhagymával, a chiliporral, a sóval, a borssal, a korianderrel, a lime levével és az olajjal. Tegyük félre minimum egy félórára, hogy az ízek összeérjenek. Melegítsünk fel egy vastag falú mély serpenyőt, és öntsük bele a bepácolt csirkehúst. Süssük 8-10 percig, hogy a hús minden oldalán megpiruljon.
Ezalatt egy másik edényben hevítsük fel a maradék olajat, tegyük bele a hagymát és a chilit, és 5-6 perc alatt pirítsuk aranybarnára. Szórjuk bele a kurkumát és kevergessük még egy percig. Jöhet a tejszín, amit finoman összedolgozunk a fűszeres hagymával. Ha kész, öntsük bele a csirkét, és főzzük mintegy öt percig, amíg a csirke teljesen át nem fő. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, illetve adjunk hozzá kevés citromlevet.
Rizzsel és/vagy pitával találjuk, de előtte szórjuk meg egy kis finomra vágott korianderrel.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: