[1]
[1]
Hozzávalók:300 g brokkoli (frissen párolt vagy mélyfagyasztott)
1/2 liter zöldségleves (kockából)
1 fej vöröshagyma
200 ml tej
100 g tejszín
40 g margarin
1 evőkanál liszt
1 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
turbolya vagy petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
Felforrósítjuk a margarint, hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Beletesszük a párolt vagy a fagyasztott brokkolit, majd felöntjük a zöldséglevessel, és kis lángon felfőzzük.
Ezután kézi mixerrel pépesítsük, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt és a tejjel elkevert lisztet. Még egyszer felforraljuk, majd sóval, borssal, és szerecsendióval ízesítsük, turbolyával vagy petrezselyemmel díszítjük.
Nézze meg az EgészségPláza termékeit! [1]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: