Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Bolgár sajtos zöldségtál



bolgartal1 [0]
Hozzávalók:
2 kisebb, zsenge padlizsán
3 uborka nagyságú zsenge cukkini
5-6 közepes paradicsom
2 közepes fej hagyma
1 húsos zöldpaprika
100 g sós juhsajt (szirene)
30 g reszelt sajt
2 evõkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
8-10 friss bazsalikomlevél

bors

Elkészítés:
A hámozatlan megmosott padlizsánt mûanyag vagy fakéssel 1 cm vastag szeletekre vágjuk, fél órára besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja, leöblítjük, lecsepegtetjük. A szintén hámozatlan cukkinit megmossuk és felszeleteljük. A kicsumázott paprikát csíkokra, a meghámozott paradicsomot cikkekre vágjuk. A megtisztított hagymát, fokhagymát és a bazsalikomlevelet felaprózzuk, és az egészet lazán összekeverjük.

Kiolajozunk egy tûzálló tálat, beletesszük a zöldségeket, tetejét sóval, borssal meghintjük, olajjal meglocsoljuk, és elõmelegített sütõben, a közepesnél magasabb hõmérsékleten (200 fokon) 30 percig sütjük.

Ekkor a tetejére rendezzük a felszeletelt vagy elmorzsolt juhsajtot, megszórjuk a reszelt sajttal és további kb. 15 percig sütjük.

Azonnal, forrón tálaljuk.

Ropogós, friss kenyér meg egy kis könnyû vörösbor illik hozzá.


Elkészítési idő:
1 óra 15 perc
Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/themes-inter/rec/zoldsegtalbolgar.htm