[0]
Hozzávalók:1 db, 60-80 dkg-os hízott libamáj
4 szelet baconszalonna
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 evőkanál olaj
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A libamájat vágjuk 4 részre, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd baconbe tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtűzhetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat, és pirosra sütjük.
Ezután tűzálló edényben, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük még 10-15 percig attól függően, hogy lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük a májat.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tipp: elkészíthető kacsamájból is.
További karácsonyi receptek [0]
Nézze meg az EgészségPláza szakácskönyveit! [0]
Tanácsok: