Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Baconbe tekert libamáj



karacsony1 [0]
Hozzávalók:
1 db, 60-80 dkg-os hízott libamáj
4 szelet baconszalonna
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 evőkanál olaj
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:

A libamájat vágjuk 4 részre, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd baconbe tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtűzhetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat, és pirosra sütjük.

Ezután tűzálló edényben, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük még 10-15 percig attól függően, hogy lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük a májat.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tipp: elkészíthető kacsamájból is.

További karácsonyi receptek [0]


Nézze meg az EgészségPláza szakácskönyveit! [0]
Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/themes-inter/rec/karacsony17.htm