[1]Hozzávalók:
3 ek. margarin
1 csésze hosszúszemű rizs
1/2 csésze finomra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma, reszelt
1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva
1/2 csésze aranyszínű mazsola
1,5 csésze csirkealaplé (lehet leveskockából is)
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd enyhén pirítsuk át benne a rizst, a hagymát és a fokhagymát, a mazsolát és az almát. Az egész nem tart tovább 4-6 percnél.
Öntsük rá a csirkealaplevet, forraljuk fel, majd főzzük alacsony hőmérsékleten lefedve 16-18 percig, vagy amíg fel nem szívja az összes folyadékot.
Tápérték/adag: teljes zsírtartalom: 9,8 g; koleszterin: 23 mg; nátrium: 469 mg; teljes szénhidrát: 59,1 g; rosttartalom: 2,3 g; fehérje: 5,2 g
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
339
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
A basmati rizs nagyon illik ehhez az ételhez.
További koleszterinszegény receptek [1]
Tanácsok:
Epebetegek fokhagyma és hagyma nélkül készítsék.