[1]Hozzávalók:
1 zacskó száraz penne tészta
4 ek olívaolaj
1 tk reszelt fokhagyma
1/3 csésze reszelt parmezán
Elkészítés:
Egy nagy fazékba tegyünk fel fõni megfelelõ mennyiségû enyhén sós vizet. Amikor felforrt, szórjuk bele a pennét és fõzzük „al dente” keménységûre, azaz nem teljesen puhára. Az olaszok is így fogyasztják – könnyebben felveszi az ízesítõk aromáit, mint a szétfõtt tészták.
Közben egy kisebb edényben az olívaolajon hevítsük üvegesre a fokhagymát, vigyázva, hogy el ne égessük, mert akkor rémes lesz. Ha valami oknál fogva nem sikerül, jöhet a következõ gerezd. Egy nagyobb edényben rázzuk össze a tésztát az olajos fokhagymával, majd tálaljuk. A tetejéről ne felejtsük le a friss parmezánt!
Tápérték/adag: teljes zsírtartalom: 9,3 g; koleszterin: 3 mg; nátrium: 81 mg; teljes szénhidrát: 41 g; rosttartalom: 1,9 g; fehérje: 9,2 g
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
280
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: