Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

"Ragacsos" padlizsán



Hozzávalók:
8 félbevágott bébipadlizsán
4 ek. méz
2 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, összetörve
4 ek. szójaszósz
csipetnyi morzsolt szárított chilli
2 tk. frissen vágott koriander
só és frissen õrölt bors

Elkészítés:

Melegítsük fel a sütõt kb. 200 C-ra. Tegyük a félbevágott padlizsánt, az olajat, a mézet, a szójaszószt és a csillit egy edénybe,alaposan rázzuk össze õket, úgy hogy, a ragacsos kence mindenütt egyenletesen befedje a zöldséget.

Az így elõkészített padlizsánt egy felforrósított edényben gyakori rázogatás mellett süssük három percig (hogy kapjon egy kis színt), majd szedjük ki, és süssük az elõzõleg felforrósított sütõrácson további öt percig.

Ha elkészült, szedjük elõmelegített tányérra, szórjuk meg friss korianderrel, sóval és borssal, és azonnal tálaljuk.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/themes-inter/rec/padlizsan_szoja.htm