Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Védekezzünk időben a parlagfű ellen

A sokaknak szénanáthát okozó pázsitfűfélék pollenszórása az évnek ezen szakaszában általában jelentősen csökken és fokozatosan felváltja a nyári gyomok időszaka. Azonban az elmúlt hetekben lehullott csapadéknak köszönhetően a pázsit még sok helyen zöldell, a pázsitfűpollen koncentrációja országosan még közepes vagy magas szintet ér el, melynek hatására továbbra is allergiás tünetek jelentkeznek.

Az elhanyagolt zöldfelületeken jelentős a pollent szóró növényállomány, így ebben az időszakban kaszálással, fűnyírással, gyomirtással hozzájárulhatunk a fűpollen mennyiségének csökkentéséhez. A kaszálásnál, fűnyírásnál ügyeljünk arra, hogy a vágás 3-4 cm-re a föld felett történjen, mert ez elpusztíthatja a már növekvő parlagfüvet, viszont a gyepet nem károsítja.

Az esőzések miatt jelentős parlagfű zöldtömeg van kialakulóban. Ezúton is felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy hatályos jogszabály értelmében az ingatlan területén egész évben kötelesek megakadályozni a parlagfű virágzását, így csökkentve a pollenterhelést és meggátolva a növényeket a szaporodásban.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/parlagfu-ellen