Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

A Klímapolitikai Intézet hagyományos szemétszedési akciója és az MCC Feszt a fenntarthatóság jegyében

Az MCC Feszt szervezői 2022-ben is kiemelt figyelmet fordítanak a környezeti fenntarthatóságra, ennek jegyében valósul meg a rendezvény előtt a Klímapolitikai Intézet hagyományos szemétszedési akciója, de a háromnapos fesztiválon is számos zöld téma kerül majd terítékre - közölte a Mathias Corvinus Collegium (MCC).

A Duna-kanyar legnagyobb szemétszedését szervezi meg a Mathias Corvinus Collegium és a hozzá tartozó Klímapolitikai Intézet összefogásban Esztergom Megyei Jogú várossal és a helyi civil szervezetekkel.

Az MCC Feszt előeseményeként megrendezett programra július 23-án kerül sor, amellyel a tehetséggondozó intézmény a Műanyagmentes július elnevezésű programsorozathoz is kapcsolódik. A részletek a Klímapolitikai Intézet honlapján és közösségimédia-csatornáin érhetők el.

A Klímapolitikai Intézet július 29-30. között, az MCC Feszten, Zöld Géniusz címmel kétnapos konferenciát is szervez. A neves nemzetközi és hazai meghívottak olyan témákban folytatnak majd beszélgetéseket, mint a zöld gazdaság, a fenntartható pénzügyek, a klímaváltozás társadalmi megítélése vagy az Európát sújtó energetikai válság.

A fenntarthatóságot szolgálja továbbá, hogy a fesztiválon nem eldobható műanyag poharat, hanem úgynevezett repoharat használnak a szervezők. A visszaváltható és mosható poharak használatával 80 százalékkal csökkenthető a rendezvények és vendéglátóhelyek hulladéktermelése. A repoharat a rendezvény ideje alatt tokenre is be lehet váltani, amiért cserébe legközelebb automatikusan repohárba kapja a fesztiválozó az italát.

Különböző újdonságokkal és a hazai sztárzenekarok mellett neves nemzetközi és hazai szakmai előadókkal, valamint interaktív programokkal várja látogatóit július 28-30. között a II. MCC Feszt Esztergomban. A szervezők mintegy 15 ezer látogatóra számítanak.

A fesztivál három napja alatt több mint negyven zenei fellépő szórakoztatja az érdeklődőket.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/szemetszedes-fenntarthatosag