Hozzávalók 4 főre:
80 dkg csirkemell filé
A páchoz:
3 ek vörösborecet
3 ek cukor
Gyógyfű Szárnyas sült fűszerkeverék
5 ek szójaszósz
5 ek ketchup
1 tk mustár
1 kk bors
4 gerezd fokhagyma
5 ek olaj
Először elkészítjük a pácot. Az ecetet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és egy kanállal addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, borssal, ketcuppal, Gyógyfű Szárnyas sült fűszerkeverékkel és a mustárral jól elkeverjük. Végül az olajat is ráöntjük és az egészet alaposan átkeverjük.
Elkészítés:
A megtisztított hússzeleteket kissé klopfoljuk. Egy zárható dobozba vagy egy tálba teszünk egy keveset a fűszerkeverékből, majd a hússzeleteket beleforgatjuk. A maradék páccal leöntjük a tetejét. Letakarva illetve lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Parázsló faszénen, grillrácson vagy tárcsán egyszer-kétszer megforgatva készre sütjük, közben a maradék fűszeres olajjal kenegetjük. Köretként választhatunk könnyű, friss zöld salátát, vagy majonézes burgonyát.
Gyógyfű Szárnyas sült fűszerkeverék: az ázsiai konyha fűszerezésére emlékeztet. Jellegzetes, erősebb illata és íze alkalmas a kevésbé kifejezett ízű vagy erősebb jellegű baromfi húsokhoz. (Összetevők: gyömbérgyökér, koriandermag, medvehagyma, rozmaringlevél) Itt tudod beszerezni >> [1]