Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Robottechnológiával újul meg a Béres Csepp gyártósora

Új gyártórészleget avattak fel október 12-én a Béres Gyógyszergyár szolnoki telephelyén. A beruházás keretében bővült a gyógyszergyártáshoz szükséges ún. tisztatéri gyártóterület, növekedett a raktárkapacitás, valamint világszínvonalú termelő- és laboratóriumi eszközök beszerzésére került sor. Az ünnepélyes átadást jelenlétével megtisztelte Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter úr.

A Béres Részvénytársaság 1989-es megalakulása óta folyamatosan fejlődik, mára Magyarország legnagyobb magyar magántulajdonban lévő gyógyszergyártója. A vállalat 39,4%-os részesedésével piacvezető az egészségmegőrző öngyógyszerező piacon, termékei hitelesek, közmegbecsülésnek örvendenek, emblematikus termékük, a Béres Csepp, Magyarország legismertebb immunerősítő készítménye.

A vállalat 1995-ben vásárolta meg szolnoki telephelyét. Az elmúlt 25 évet a napi termelés mellett a folyamatos megújulás és fejlesztő beruházás jellemezte. Ez idáig – a jenlegi beruházással együtt – 15 milliárd forintot meghaladó értékű ingatlanfejlesztést, gép- és eszközbeszerzéseket valósítottak meg. A beruházásokat a Béres termékek iránti folyamatosan növekvő piaci kereslet tette szükségessé. A Szolnokon foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 402 főre emelkedett, ezzel a Béres Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált.

A jelenlegi 6,7 milliárd forint összértékű beruházásban a Béres Gyógyszergyár 2050 m2-rel növelte tisztatéri gyártóterületét. Vezérterméke, a Béres Csepp gyártása a legkorszerűbb robottechnológiás gyártósor telepítésével újult meg, újabb termelő- és laboratóriumi eszközöket vásároltak és bővítették raktárkapacitásukat is. A beruházást a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programja keretében 3,04 milliárd forintos vissza nem térítendő állami hozzájárulással támogatta.

„Az erős magyar gyógyszeripar nemzetgazdasági érdek, teljesítményére válsághelyzetben és a gazdaság újraindításakor is számíthat az ország” - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter. Hangsúlyozta: „A Béres Gyógyszergyár évtizedek óta biztos pont a magyar emberek életében: legyen szó az itt dolgozókról, a beszállító vállalkozásokról vagy a fogyasztókról. Sikerének képlete a szemünk előtt íródott és abban azonos fajsúllyal szerepel az ész, a szorgalom, az áldozatvállalás és az innováció.”

Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke az új gyártórészleg ünnepélyes avatásán kiemelte: „A betegségek megelőzése könnyebb, mint gyógyításuk – hirdette édesapám, id. dr. Béres József. Ez a szemlélet, a prevenció fontossága, mondhatjuk, létfontossága – sajnálatos módon az utóbbi év egészségügyi próbatételei miatt is kikényszerítetten – mára közhely. Napjainkban különösen felértékelődnek az egészségmegóvás módszerei, lehetőségei. Megóvni a szervezetet a betegséggel szemben – ma aktuálisabb, mint valaha. Több, mint 150 saját fejlesztésű és gyártású termékkel rendelkezünk, készítményeink innovatívak, kiváló minőségűek, kommunikációnk szakszerű, a szakma, a vevőink, a fogyasztóink, a piac szemében a Béres Gyógyszergyár hiteles cég. A termelés folyamatos bővítését a bővülő piaci igény követeli meg. Hálásak vagyunk a magyar kormány támogatásáért, mert ezt a fejlesztést önerőből nem tudtuk volna megvalósítani. Meggyőződésünk, hogy ez a befektetés országunk számára is megtérül majd.”

Dr. Béres József e szavakkal zárta köszöntőjét: Nehéz világban élünk, számos megpróbáltatással kell megküzdenünk. Mi azt az utat járjuk, melyen eddig is haladtunk: az értékek útján, tudatosan és kellő alázattal, embertársaink javára.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/robottechnologia-gyogyszergyartas