Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Tégy egy lépést! - Esélyegyenlőségi napok a Városligetben

  Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Tégy egy lépést! címmel a Millennium Háza, a Bethesda Gyermekkórház, a Vakok Iskolája, a Mozgásjavító EGYMI és a KórházSuli Alapítvány összefogásával ingyenes esélyegyenlőségi napokat rendeznek a Városligetben és környékén pénteken és szombaton.Akkor fogunk tudni fogyatékos ügyben befogadó társadalmat építeni, ha mindenki személyesen megteszi a magáét, erre utal a Tégy egy lépést! cím is.

Az egyenlő hozzáférés a Liget Budapest projekt alapgondolata. Olyan közösségi, kulturális és rekreációs közpark létrehozása volt a cél, amely mindenki számára elérhető és hozzáférhető .

A Városliget első megújított eleme szimbolikusan a Vakok kertje volt, de a Liget Budapest projektnek köszönhetően átadott fejlesztések mindegyikét - a Szépművészeti Múzeum felújításától kezdve a Millennium Háza helyreállításán át a Nagyjátszótérig - az akadálymentesség és az egyenlő hozzáférés jegyében tervezték és valósították meg, és ugyanez a szemlélet jellemzi majd a hamarosan nyíló Magyar Zene Házát és a 2022 tavaszától szintén látogatható Néprajzi Múzeumot.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

Megnézem a légkeveréses halogén főzőkészüléket >> [1]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A projekt elkészültével a Városliget Magyarország egyik legnagyobb akadálymentes közparkja lesz.

Az eseménysorozat első napján érzékenyítő programokkal várják az iskolai osztályokat a résztvevő intézmények helyszínein, ahol megismerkedhetnek a Braille-írás alapjaival, megtudhatják, milyen kerekesszékben kosárlabdázni, egy betegség következményeivel együtt élni. Mindezzel párhuzamosan a Millennium Házában a pedagógusokat szakmai módszertani előadások várják.

Szombaton a családok kerülnek fókuszba a Millennium Házában és az épület köré kitelepülő intézmények pavilonjaiban. A résztvevő intézmények szakmai vezetésével rendezett érzékenyítő és segítő programok mellett hat előadóművész koncertjei, mese- és bábelőadásai lesznek láthatók, az alkotó kedvűeket művészeti workshop várja, de lesznek kerekasztal-beszélgetések gyógyult fiatalokkal, valamint tárlatvezetések is.A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/eselyegyenloseg_fogyatekosugy