Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Az alapvető egészségvédelmi szabályok fokozott betartására kérte az iskolákat az Emmi

 Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

A tanév közeledtével a higiéniás és alapvető egészségvédelmi szabályok fokozott betartására kérte az iskolákat az Emberi Erőforrások Minisztériuma.



Miután a a magas átoltottságnak köszönhetően nincsenek érvényben szigorú korlátozások a mindennapi életben, így az óvodákban és iskolákban sem írnak elő ilyen intézkedéseket.

Fontos azonban, hogy a szülők ne vigyenek közösségbe olyan gyereket, aki koronavírusos tüneteket mutat, és a köznevelési intézmények fordítsanak fokozott figyelmet az alapvető egészségvédelmi szabályokra - közölte a minisztérium.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

Megnézem a légkeveréses halogén főzőkészüléket >> [1]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erről levelében tájékoztatta a köznevelési intézményeket Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A mostani tanévkezdés jóval biztonságosabb lesz, mint az egy évvel ezelőtti volt, hiszen a pedagógusok döntő többsége be van oltva, és a 12 év feletti diákok közül is 168 ezren felvették az oltást. A kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyerekeknek is ez a legjobb. "Ezért továbbra is az oltást javasoljuk, mind a diákok, mind a pedagógusok védelme érdekében".

Az iskolai hiányzásokra a normál szabályok vonatkoznak, az intézményvezető joga eldönteni, mely esetben tekinti igazoltnak a diák távolmaradását . "Mivel a 12. életév betöltését követően elérhető a koronavírus elleni védőoltás, osztályra, csoportra vagy egész feladatellátási helyre vonatkozó tanügyi intézkedés főszabály szerint csak az óvodában vagy az általános iskola 1-6. évfolyamán, valamint a fejlesztő nevelés-oktatásban történik".



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/koronavirus_iskola