Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Afrika vesztésre áll a koronavírus elleni harcban

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Afrika vesztésre áll a koronavírus elleni harcban. A járvány harmadik hulláma végigsöpör a kontinensen, és az egyes államok nem tudnak kellő mennyiségű védőoltáshoz jutni - közölte John Nkengasong, az Afrikai Unió (AU) betegségmegelőzési központjának igazgatója.



"A harmadik hullám olyan hevességgel érkezett, amire több ország nem tudott felkészülni, ezért különösen kegyetlen."

Nem állunk nyerésre Afrikában a vírus elleni küzdelemben, így teljességgel lényegtelen számomra, hogy a vakcinákat a COVAX-tól, vagy máshonnan kapjuk. Amire szükségünk van, az gyors hozzáférés az oltóanyagokhoz" - jelentette ki Nkengasong a szerényebb jövedelmű országok oltóanyag-ellátására életre hívott beszerzési programra utalva.

 

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 14 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

Megnézem a légkeveréses halogén főzőkészüléket >> [1]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Legalább 20 afrikai ország jelenleg a harmadik hullám kellős közepén van, köztük Zambiával, Ugandával és a Kongói Demokratikus Köztársasággal, amelyek egészségügyi ellátórendszere amúgy is túlterhelt.

Matshidiso Moeti, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) afrikai részlegének igazgatója arról beszélt, hogy a járvány újabb hulláma minden eddiginél súlyosabb lehet Afrika számára. Sajnos az oltások ütemét túlszárnyalja a fertőzöttek száma, így a kontinensnek égetően szüksége van védőoltásokra.

A WHO afrikai részlegének igazgatója kérte a nemzetközi közösséget, hogy ne korlátozzák az afrikaiak utazásait csak azon az alapon, hogy kit oltottak be és kit nem. A WHO által engedélyezett nyolc vakcinából mindössze négyet ismer el az Európai Gyógyszerügynökség (EMA). .

"Nem szabad, hogy az afrikaiak további korlátozásokkal szembesüljenek, csak azért, mert nem férnek hozzá olyan oltóanyagokhoz, amelyek csak máshol elérhetők".

Nkengasong tájékoztatása szerint a kontinens lakosságának mintegy 1,12 százalékát immunizálták, miközben eddig 5,2 millió fertőzöttet azonosítottak. 



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/koronavirus_afrika