Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Méreg a fiók mélyén

 Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Megszámlálhatatlan veszélyforrás veszi körül gyermekeinket. Az esetek nagy részében a gondatlanul tárolt gyógyszerek okozzák a gyakran halálos kimenetelű baleseteket. A különböző színű, formájú és mintázatú tabletták, kapszulák felkeltik a gyermekek érdeklődését, ráadásul nemegyszer hasonlítanak bizonyos cukorfajtákhoz is.



Nekünk, szülőknek mindent előre kell látnunk, és gyermekünk helyett is kell gondolkodnunk. A gyógyszermérgezések elkerülhetők lennének, ha mi magunk gondosabbak lennénk, vagy volna fogalmunk a mérgezések súlyosságáról és kimeneteléről. Amennyiben a családban együtt élő kiskorú gyermek van vagy gyakran vendégeskedik náluk, a gyógyszereket mindig olyan biztonságosan kell tárolni, hogy még a kikészített napi adagokhoz se férhessen hozzá. Néhány percnyi felügyeletlazulás ugyanis fatális következményekkel járhat.

Felnőtt lakosságunk, főként az idősebbek tekintélyes hányada szív-, vagy cukorbeteg, esetleg magas vérnyomásban szenved. Sokan nyugtatókat szednek és altatót, nem kevesen depresszió elleni szereket. Ezen betegségek máris egy hosszú gyógyszerlistát eredményeznek.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >> [1]

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Szívgyógyszerek

A digitálisz-készítmények rendkívül könnyen okoznak mérgezést, mert az optimális adagolásuk is igen szűk határok között mozog. A gyermek általában a beteg testvér, szülő vagy nagyszülő gyógyszerét találja meg és fogyasztja el. Uralhatatlan szívritmuszavarok lépnek fel hamarosan, és a szív meg is állhat. Régebben sokan haltak meg ily módon, de szerencsére ma már rendelkezünk egy speciális ellenanyaggal, a digitáliszantidotummal, amely időben és megfelelő mennyiségben beadva esélyt ad a túlélésre.

Vérnyomáscsökkentők

Nagyszámú gyógyszer tartozik ebbe a kategóriába. Külön érdekességük, hogy az egészséges gyermeki szervezetre kevésbé fejtik ki hatásukat. Például a felnőtt vérnyomását már egy tabletta Corinfar is akár 40-50 Hgmm-rel csökkentheti, míg azt észleltük, hogy az egyébként egészséges gyermek 10 tabletta bevétele után is stabil vérnyomással rendelkezett. Ennek ellenére a szigorú műszeres megfigyelésre mindenképpen szükség van továbbra is.

Depresszióellenes gyógyszerek

E gyógyszerek okozta mérgezések a legveszélyesebbek közé tartoznak, gyakran halálos kimenetelűek. Speciális ellenanyaggal nem rendelkezünk. Adódott olyan eset is, hogy csak pacemaker beültetésével tudtuk megmenteni a gyermeket, a szóban forgó készítmények ugyanis szívritmuszavarokat, súlyos görcsöket, szívhalált okozhatnak.

Nyugtatók és altatók

Nagy mennyiség beszedése ezekből a gyógyszerekből olyan mértékű légzési elégtelenséghez vezethet, hogy a természetes légzést csak mesterségesen, géppel tudjuk átmenetileg pótolni, amíg a méreg kiürül a szervezetből. Ha a beteg ellátására későn kerül sor, a tartós oxigénhiány maradandó károsodást okozhat az idegrendszerben.

A mérgezések lefolyása és kezelése

A gyógyszermérgezéses esetek kimenetele sok mindenen múlik. Például mikor vettük észre, és ezt követően mennyi idő telt el az elsődleges ellátásig. Mikor evett a gyermek, mit, mennyit, és hányt-e netán időközben. Van hatóanyag, amely gyorsan felszívódik, és van, amelyik csak lassan. Néha igen gyorsan jelentkeznek a tünetek, néha csak késve. Ha van ellenszerünk, speciális ellenanyagunk, az igen nagy szerencsének mondható. Ha nincs, akkor csak tüneti kezelést tudunk végezni. A gyomorban található maradványokat kimossuk, s igyekszünk meggátolni a további felszívódást hashajtókkal és vizelethajtással, bár ezek nem minden esetben alkalmazhatók. Sok esetben a gyermek heteket, hónapokat tölt a toxikológián, majd a kórházak intenzív osztályain, mire meggyógyul. Ha meggyógyul…

Nem épületes látvány a szülők önmarcangolása…, és azok az elkésett fogadkozások… Ne várjuk meg a tragédiát, előzzük meg! Zárjuk el a gyógyszereket!



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/themes/sick/gyogyszer1.htm