Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Zsírégető élelmiszereink - meglepő, mik azok!

Minden fogyókúrázó szeretne olyan fogyókúrás programot, amelyben szerepelnek finomságok is, kiváltképpen olyanok, melyek segítik is a fogyást. Négy olyan élelmiszert emeltek ki kutatók, melyek bizonyítottan zsírégető hatásúak és még finomak is.

A zsírégetést bizonyítottan serkentő négy élelmiszer kiválóan kiegészíti az egészséges fogyókúrás programokat. Természetesen, ha valaki valamilyen alapbetegségben vagy allergiában szenved, az étrendi változtatások előtt feltétlenül beszélnie kell orvosával vagy dietetikusával. A négy meglepő zsírégető élelmiszer a következő:

Diófélék

A Harvard kutatói szerint napi 100 gramm dióféle fogyasztása havonta 2,5 cm zsír leadását eredményezi a derékról. Ráadásul az is kiderült, hogy azok, akik 100 grammot fogyasztottak naponta, nagyobb valószínűséggel tartották távol maguktól a felesleges kilókat. Természetesen kerülni kell a sózott változatokat.

Halak és tengeri ételek
A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a halak és tengeri herkentyűk fogyasztása esetén két órával tovább érezzük telítettnek magunkat, mint általában, ugyanis serkentik a leptin nevű hormon termelődését, amely megszünteti az éhségérzetet az étkezések között.

 

Avokádó
Az egészséges omega-9 zsírsavakban gazdag avokádó zsírsavtartalma felgyorsítja a zsír energiává alakítását, és növeli az anyagcsere sebességét.

Legyen lapos a hasa ezzel a finom gyógynövény koktéllal > > > [0]

Kókusz
A kókusz rengeteg közepes láncú trigliceridet tartalmaz, amelyek akár 30 százalékkal növelhetik a máj anyagcseréjének sebességét. A telítettségérzetet is hosszú ideig fenntartja, így megakadályozza, hogy egészségtelenül nassoljunk. A kókuszolaj a pajzsmirigy működését is segíti. A kókuszolaj, a kókusztej, a kókuszliszt és a kókuszreszelék is tartalmazza ezeket a fontos zsírokat.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/zsiregetes_etelek