Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Csak tízből hat egyedülálló férfi gondol a fogamzásgátlásra

Egy friss amerikai kutatás szerint csupán tízből hat egyedülálló, szexuálisan aktív férfi tesz lépéseket azért, hogy ne jöjjenek a világra nem kívánt gyermekek.

Szexuális aktivitás esetén ezeknek a férfiaknak a 45 százaléka használ gumióvszert, sterilizáltatja magát vagy éppen támaszkodik a jó öreg megszakításos közösülésre, esetleg mindezek valamilyen kombinációjára. A többiek a U.S. Centers for Disease Control and Prevention kutatása szerint elvárják, hogy a fogamzásgátlásról kizárólag a nő gondoskodjon.

A szédülés okai,  veszélyei - az orvos válaszol>>> [0]

A kutatás során 3700 olyan 15 és 44 év közötti férfit vizsgáltak, akik nem élnek házasságban, de szexuálisan aktívak. Ezzel együtt kiderült, hogy a férfiak által használt fogamzásgátló módszerek aránya növekszik: míg 2002-ben 52 százalék élt ilyen eszközzel, 2011-2015 között már 59 százalék.

Haslaposító kúra gyógynövényekkel - csodásan egyszerű>>> [0]

 A tudatosság e téren a soha nem házasodott férfiak körében a leggyakoribb (75 százalék), amit aztán az elvált férfiak követnek (55 százalék), míg azok, akik párjukkal ének, 36 százalékban tesznek lépéseket a biztonságos szexért. A szakemberek szerint érdekesség, hogy a óvszerhasználat és a vazektómia aránya nem változott, viszont többen döntenek a megszakításos közösülés mellett.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/egyedulallo-ferfiak-fogamzasgatlas