A University of Alberta munkatársai megállapították, hogy a hivatásunk az egyik legfontosabb tényező, amely a D-vitamin szintjét befolyásolja. Azok, akik a veszélyeztetett területeken dolgoznak, fontos, hogy rendszeres szűréseken vegyenek részt, és az egészségügyben is nagyobb tudatosság kapcsolódjon a veszélyeztetett csoportok körében a prevenció fontosságához.
Strandon kapható ez a kellemetlen betegség >>> [0]
A szakemberek megállapították, hogy a D-vitamin hiánya a több műszakban dolgozók körében a leggyakoribb (80 százalékos), az irodai munkásoknál 77 százalékos, az egészségügyben dolgozók esetében 72 százalékos. Az utóbbiak esetében fontos különbség, hogy a z illető diák-e (72 százalék), vagy épp gyakorló orvos (46 százalék), esetleg ápoló (43 százalék). „Fontos volna, hogy a munkahelyek tisztában legyenek azzal, hogy mely területek számítanak a leginkább veszélyeztetettnek, és megfelelő óvintézkedéseket tegyenek dolgozóik védelmében” – fogalmaz a kutatást vezető Dr. Sebastian Straube. A szakember szerint a megfelelő prevenciónak köszönhetően elkerülhetők lennének a a D-vitamin hiányához köthető betegségek: az anyagcserezavarok, a pszichiátriai és szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák egyes típusai.
Szappanos hajmosás a gyönyörű hajért >>> [0]