Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Ilyen gazdagok vagyunk? Ételek a szemétben

A Johns Hopkins Élhető Jövőért Központjában végzett kutatások szerint óriási mennyiségű tápanyagban gazdag élelmiszer landol az amerikai emberek szemeteseiben, miközben a lakosság nagy része nem jut megfelelő minőségű élelemhez.

A kutatók a vizsgálatok során megállapították, hogy napi szinten átlagosan 1217 kalóriát dobnak szemétbe az emberek, amiből 33 gramm a fehérje, 5,9 gramm az élelmi rost, 1,7 mikrogramm a D-vitamin, 286 milligramm a kalcium és 880 milligramm a kálium. Például 2012-ben naponta 1,8 milliárd grammnyi étkezési rost került a kukába, ami közel annyi, mint a teljes ajánlott mennyiség 73,6 millió felnőtt nő számára, miközben ugyanebben az évben az amerikai nők naponta 8,9 grammal kevesebb rostot fogyasztottak az ajánlott mennyiségnél.

Erre figyelmeztetnek a táskás szemek >>> [0]

A kutatásban résztvevő Roni Neff hangsúlyozta, hogy megfelelő stratégiák kidolgozására lenne szükség annak érdekében, hogy az a sok értékes tápanyag ne a szemétben landoljon, ellenben az emberek kezdjenek el mértéktartóan és egészségesen táplálkozni.

A hajnak is van ereje - így tér vissza >>> [0]

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Hatóságának célkitűzése alapján 2030-ra 50 százalékkal kellene visszaszorítani az élelmiszerpazarlás mértékét az országban. A további részletekről a Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics című lapban olvashatnak az érdeklődők.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/pazarlas-szemet-kaloria