Édesanyáinktól és nagyanyáinktól is azt hallhattuk, hogy az otthon főzött étel a legjobb a választás. Az Oregon State University kutatói szinte igazolták ezt a közvélekedést. Arpita Tiwari vezető kutató szerint tévedés, hogy a gazdagság egyenlő az egészségesebb életmóddal, nem az a lényeg, hogy mennyit költesz, hanem hogy mire. ‘Az otthoni főzés csökkenti a kiadásokat és kutatásaink számadataira hivatkozva kijelenthetjük, hogy a táplálékbevitel is jobb’ – fogalmazott a szakember, aki persze megérti, hogy nehézségek léphetnek fel az otthoni főzés kapcsán, például egy négy gyerekes, két állással rendelkező anyukának nincs ideje főzni, még ha tudja is, hogy értékesebb táplálék lenne.
A [0]mi "az így maradj fiatal" cikkekből kimaradt>>> [0]
A kutatás során 400 seattle-i felnőttet kérdeztek meg heti főzési és evési szokásaikról. A résztvevőket a Healty Eating Index (HEI) alapján rangsorolták. A HEI egy 0-tól 100-ig terjedő rangsorolási rendszer, a magasabb pontok a jobb táplálkozási minőséggel egyenlőek. 81 ponttól jó, 51-től 80-ig feljesztésre szorulóról, 50 vagy kevesebb pontnál pedig szegényes táplálkozásról beszélhetünk. Azok a háztartások, ahol hetente háromszor főztek, az átlagpont 67 volt, ahol hetente hatszor, az eredmény 74 volt. “A magas HEI pontról azt gondoljuk, hogy magasabb társadalmi-gazdasági státuszhoz, tudáshoz és keresethez kapcsolódik.
Szappanos hajmosással a hajszálak megerősödnek > > > [0] [0]
Tanulmányunk kimutatta, hogy nincs kapcsolat a jövedelem vagy műveltség és az otthoni étkezés vagy éttermi étkezés között. Az otthoni étkezés inkább a gyerekek számától függ.” – tette hozzá Tiwari. A kutatás The National Institutes of Health támogatta és az American Journal of Preventive Medicinefolyóiratban publikálták.