Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Lásd meg a jót, és tovább élsz!

A pozitív gondolkodásnak komoly ereje van. Az American Journal of Epidemiology folyóiratban megjelent tanulmány szerint az optimista nők körében kisebb a daganatos megbetegedések és szívbetegségek előfordulása.

„Az optimista emberek egészségesebben élnek: többet mozognak, egészségesebb ételeket esznek és jobb az alvás minőségük. A pozitív beállítódással csökken a stroke, légzőszervi-, fertőző- és daganatos betegségek előfordulása.” – mondta Eric Kim, a tanulmány társszerzője. Az optimizmusnak közvetlen hatása van a biológiai funkciókra: a gyulladásos citokinek számát csökkenti, a vérzsír szinteket normál irányba tolja el és növeli az antioxidánsok szintjét.

Csokicsoda Peruból - különlegesség, amiről mesélni lehet>>> [0] 

A tanulmányban 2004 és 2012 között 70.000 nő egészségi állapotát és elégedettségi szintjét vizsgálták kétévente. Az eredmények azt mutatják, hogy az optimista nők körében 30%-kal kisebb volt a bármilyen betegségből adódó halálozás. Az optimizmusról szóló kérdőívben legmagasabb pontszámot elért nő esetén például 16%-kal volt alacsonyabb a daganatos betegségből eredő halálozás kockázata, 40%-kal volt kisebb a szívbetegségből, stroke-ból és légzőszervi megbetegedésből eredő halálozási arány és 52%-kal kisebb a fertőzésből eredő halálozás. Habár az optimizmus és az élettartam közötti párhuzam egyértelműen látszik a tanulmányból, ok-okozati összefüggést nem tártak fel a kutatók.

Ma még házhoz megy az ajándék . ezt imádják a gyerekek! > > >  [0]

A tanulmány szerzői továbbá adtak egy jó tippet, mivel lehet növelni az elégedettséget az egyén szintjén: A kéthetes gyakorlat arról szól, hogy minden nap le kell írni, miért vagyunk hálásak az adott napon és milyen jó cselekedetet teljesítettünk aznap. Mindkét gyakorlat hatékony optimizmus-növelő – tették hozzá.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/optimizmus-segit-szivnek