Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Két lelki ok, ami a tinik alkoholizálásához vezethet

14-18 év közötti lányok kétharmada fogyasztott már alkoholt, egy részük pedig rendszeresen keményen iszik. Ezeknek a lányoknak a többsége testképzavarral küzd: fogyni szeretnének, méghozzá anélkül, hogy erre szükségük volna.

A Tufts University több mint 7 ezer 14 és 18 év közötti lány adatait vizsgálta. Kétharmaduk (67,7 százalék) bevallotta, hogy legalább egyszer fogyasztott alkoholt élete során. Kiderült, hogy 38 százalékuk testképzavarral is küzd, és mindent megtesz azért, hogy fogyjon, illetve súlyát megőrizze.

Csokicsoda Peruból - különlegesség, amiről mesélni lehet>>> [0]

A testképzavarral küzdő fiatal lányok körében 1,29-szer nagyobb az alkoholt fogyasztók száma, illetve azoknak a száma, akik fiatal koruk ellenére rengeteget isznak. Minél aggasztóbbak a testképzavarral járó problémák, annál valószínűbb, hogy a kamaszlány sokat iszik.

Gyerekek karácsonyi ajándék álmai>>> [0]

„Aki elégedetlen a külsejével, 1,22-szer nagyobb eséllyel iszik sokat rövid idő alatt, mint azok, akik egészséges testképpel rendelkeznek” – mondja a kutatást vezető Dr. Margie Skeer. „A negatív énkép rendszerint negatív viselkedésformákhoz vezet. Ezek a lányok szoronganak, és alkohollal próbálnak megfeledkezni félelmeikről. Nem kímélik magukat, sokan inkább éheznek, hogy ihassanak” – teszi hozzá. A szakember megjegyzi, hogy a Journal of Studies on Alcohol and Drugs című szaklapban publikált felmérés önbevallásra épülő adatokra épül, ezért nem teljesen megbízható.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/kamaszitalozas