Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

A gyermekorvos segíthet, amikor a szülők válnak

A gyermekorvos igen sokat segíthet a gyereknek a szülők válása esetén – derül ki egy friss tanulmányból, amely az American Academy of Pediatrics című szaklap friss számában jelent meg.

„A gyermekorvos abban is sokat segíthet, hogy a szülők megértsék, min megy keresztül a gyerek válás során. A reakciók között rengeteg különbség lehet, attól függően, hogy hány évesek, illetve a fejlődés milyen stádiumában vannak. A cél az volna, hogy a szülők őszintén megválaszolják gyerekeik kérdéseit, és lehetőséget adjanak nekik arra, hogy kifejezzék saját érzéseiket” – olvasható az AAP közleményében.

Rákgyógyítás és tudomány - mi lehetséges ma?>>> [0]

Évente több mint egy millió gyerek szülei szakítanak csak az Egyesült Államokban, és a kicsik gyakran komoly traumát élnek át emiatt, nem ritkán szakember segítségére is szükségük van. Mindez független attól, hogy a szülők házasok volt-e vagy egyszerűen együtt éltek: a gyerekek számára mindig megrázkódtatást jelent, amikor kapcsolatuk tönkremegy.

A palackozott vizek is rejthetnek egészségre ártalmas anyagokat - kutatás > > >  [0]

Sok gyerek a szülők különválásának első fázisában viselkedési problémákkal küzd, de a legtöbb gond két-három éven belül megoldódik. Ezzel együtt előfordulhat, hogy a gyerek éveken keresztül veszteségérzetet él át, különösen ünnepek idején szenved, pl. karácsonykor vagy a családi születésnapokon.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/gyerekorvos-valas