Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Meglepő: a merevedési gondok oka a szájban is lehet!

Egy nemrégiben végzett felmérés szerint az ínyfertőzéssel küzdő férfiaknál gyakoribbak a merevedési zavarok. A krónikus, bakteriális ínyfertőzés felnőtteknél a fogvesztés legyakoribb oka, az állapot eredményeként megnő a szív- és érrendszeri megbetegedések és számos gyulladásos betegségek kockázata.

A szakemberek dr. Zhigang Zhao, a kínai Guangzhou Orvosi Egyetem munkatársának vezetésével 213 000 húsz év nyolcvan év közötti embert kísértek figyelemmel, akik mind 2009 és 2014 között vettek részt valamilyen vizsgálaton.

A víz jelenti a jövő életminőségét - hogy állunk ma? [1]> [2]> [3]> [4]

Az adatokból kiderült, hogy a merevedési zavarok jóval gyakoribbak voltak azoknál, akiknek valamilyen periodontális megbetegedésük volt, főleg ha az illető 40 évnél fiatalabb vagy 59 évnél idősebb volt. Ha még a cukorbetegséget is számításba vették a szakemberek, amely mind az ínybetegségre, mind a szexuális funkciókra hatással van, akkor az derült ki, hogy 2,28-szor gyakoribb volt a merevedési zavar előfordulása a periodontális betegséggel küzdőknél, mint azoknál, akiknek nem volt ilyen jellegű panasza.

Állatbolondoknak itt a legjobb karácsonyi ajándék Amerikából [5]> [6]

A vizsgálat további eredményeiről az International Journal of Impotence Research című lapban olvashatnak az érdeklődők.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/merevedesizavar-inybetegseg