Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Becsapós az ízesített cigaretta

Egy friss kutatás szerint a cseresznye, csokoládé és egyéb ízű cigaretták vonzzák a fiatalokat, mivel hajlamosak azt hinni, hogy az ilyen dohányipari termék kevésbé veszélyes, mint a hagyományos cigaretta.

Az Észak-Karolinai Egyetem munkatársai 40 különböző tanulmányt vetettek össze, amely azt vizsgálta, hogyan állnak az emberek a nem-mentolos dohányízekhez, például a cseresznyéhez, a vattacukorhoz és a kávéhoz. „Egyértelművé vált, hogy a különféle ízesítésű dohányipari termékek vonzzák a fiatalokat, és a többség úgy véli, ezek a termékek kevésbé veszélyesek is, mint a hagyományos cigaretta. Gyakran előfordul, hogy a tinédzserek azért kísérleteznek a különféle cigarettákkal, mert kíváncsiak, hogy milyen ízek találhatók még a palettán.

Ez lehet a legtöbb civilizációs betegség oka>>> [0]

Kiderült az is, hogy nem csupán a fiatalok, de a teljes népesség hajlamos előnyben részesíteni az ízesített cigarettákat, és a többség meggyőződése, hogy ezek ártalmatlanabbak, mint az e-cigaretta.” – fogalmaz az eredményeket összefoglaló tanulmány.

Állatbolondoknak itt a legjobb karácsonyi ajándék Amerikából [1]> [2]

Az amerikai FDA (Élelmiszer és Gyógyszerengedélyezési Hivatal) 2009-ben betiltotta az ízesített cigarettákat, kivéve a mentolos ízesítést, viszont még mindig rengeteg vízipipa, szivar és e-cigaretta létezik különféle ízekben. A szakemberek úgy vélik, hogy a hasonló termékek tiltása jelentősen csökkentené a dohányzók számát, különösen a fiatalok körében. Az anyag a Tobacco Control című szaklap friss számában került publikálásra.

   [2]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/izesiettcigik