Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Friss vérrel az egészségért?

Úgy tűnik, Drakulának igaza volt, amikor szűz lányok vérével igyekezett karban tartani magát, szakemberek szerint ugyanis a friss vér valóban jót tesz az egészségnek, a „vámpírterápia” révén pedig az izomszövetek, a máj vagy akár az agy egészségi állapota is helyreállítható mindössze 24 óra alatt.

A már korábban is alkalmazott vérfrissítő módszer lényege, hogy az ember karjából vért vesznek, majd egy centrifuga segítségével eltávolítják belőle a vérplazmát, amit ezután visszainjekcióznak például az arcba, hogy feszesebbé, fiatalosabbá tegyék. Létezik azonban egy másfajta eljárás is, melyet amerikai kutatók fejlesztettek ki, és amely során egy fiatalabb személy vérét átömlesztik egy idősebb emberbe.

Amit a vízivásról csak kevesen tudnak > > > [0]

Állítólag Kim Il-Sung észak-koreai diktátor is húszévesek vérével próbált száz évig élni, és bár ennek tudományosan nincsen semmi alapja, azt már egereken végzett kísérletekkel is bebizonyították, hogy a friss vérrel csökkenthető a máj körüli zsír és javítható az izom állapota.

Trendi az otthoni fitnesz> > > [0]

A Berkley-i Kalifornia Egyetem Biomérnöki Karán végzett kísérlet során idősebb és fiatalabb egerek vérét cserélték ki úgy, hogy a végén minden egérben fele-fele arányban volt idősebb és fiatalabb vérből. A szakemberek megállapították, hogy az idősebb egerek izmai a transzfúzió hatására gyorsabban regenerálódtak, emellett javultak az izmok, a máj és az agy szövetei is. A kutatók ugyanakkor megállapították, hogy bár a vérfrissítéssel az egészségi állapoton lehet javítani, az emlékezetért és tanulásért felelős agysejtekre nincs pozitív hatással.

Állatbolondoknak itt a legjobb karácsonyi ajándék Amerikából [1]> [1]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/fiatalver