Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Donald Trump miatt megugrott az érdeklődés a hosszú távú fogamzásgátlás iránt

Donald Trump már a kampány során utalt rá, hogy megválasztása esetén megvonja a támogatást egyes hosszú távú fogamzásgátló eszközöktől, ami azt jelenti, hogy az FDA által elfogadott eszközökre a jövőben nem terjed ki a biztosítás. Trump megválasztását követően így aztán rögtön megnőtt az érdeklődés az IUD iránt.

Az IUD, vagyis a méhen belüli fogamzásgátló eszköz egy réztekercs, amelyet az orvos helyez fel egy vizsgálat keretében. Az eszköz a nők körében azért népszerű, mert hosszú távú fogamzásgátlást tesz lehetővé: tíz éven keresztül nem kell tartani a nem kívánt terhességtől.

Rákgyógyítás és tudomány - mi minden lehetséges ma? [0]

Trump nemrég bejelentette, hogy megvonja a támogatást a Planned Parenthood nevű programtól, illetve a jövőben hatályon kívül helyezi az ún. Affordable Care Act nevű törvényt, ami az FDA (Amerikai Élelmiszer és Gyógyszer-engedélyezési Hatóság) által elfogadott fogamzásgátló eszközök széleskörű használatát segíti.

Nemrégiben éppen ezért már nők ezrei biztatták arra nőtársaikat, hogy szerezzenek be IUD hosszútávra, mielőtt az új törvénykezés hatályba lép, és ezért mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk. Hamarosan a fogamzásgátló tablettát sem fedezi a biztosítás, ezért az IUD nők milliói számára jelenthet megoldást a nem kívánt terhesség ellen.

Állatbolondoknak itt a legjobb karácsonyi ajándék Amerikából  [1]

A Google Trendben már néhány napon érezhető volt a megnőtt érdeklődés az IUD iránt: nők százezrei kezdtek rákeresni a méhen belüli fogamzásgátló eszköz használatának részleteire, és ez a szám az elmúlt napokban egyre csak nőtt.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/iud-trump