Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

A sok Facebook-barát a hosszú élet titka?

Azok, akik a legtöbb barátjelölést kapják a közösségi médiafelületen, a jelek szerint tovább élnek – derül ki egy friss kutatásból.

„Az eddig is világos volt, hogy a népszerű emberek tovább élnek, de az meglepetésnek számít, hogy ez a Facebookon is így van. Azok, akik sok jelölést kapnak, határozottan tovább élnek, ugyanez azonban nem mondható el azokról, akik sok embert jelölnek barátnak” – mondja a kutatást vezető Will Hobbs, a bostoni Northeastern University munkatársa. „Az erős társasági kapcsolatok jelentősen javítják az életminőséget, így egyáltalán nem fura, hogy ezek az emberek tovább élnek. Ahogyan az sem, hogy napjainkban az internet aktív terepe ezeknek a kapcsolatoknak, így a státuszból igenis lehet következtetni a várható élettartamra” – teszi hozzá a szakember.

A jövő fájdalomcsillapítója kézbe vehető > > > [0]

A kutatás keretében a szakemberek 12 millió kaliforniai felhasználót vizsgáltak, akik 2010 októbere előtt regisztráltak a Facebookra, és 1945 és 1989 között születtek. Ezután kiderült, hogy 11 995 Facebook-felhasználó 2012 januárja és 2013 decembere között elhunyt, s az ő Facebook-aktivitásuk is kiértékelésre került. Az adatokat aztán a hasonló korú kaliforniaiak halálozási adataival vetették össze, akik nem voltak jelen a Facebookon. Bár egyértelmű ok-okozati összefüggésről nem beszélhetünk, jól látszik, hogy minél több barátkérelmet kap valaki, annál tovább él, míg nem mondható el ugyanez azokról, akik a barátkérelmeket küldik.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/fb-hossazbb-elet