Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Az edzőtárs a siker egyik titka

A szakembereket régóta érdekli, hogy ha társat találunk az edzéseinkhez, az vajon hogyan hat az aktivitásunkra. Úgy látszik, hogy az új edzőtárs mindenképpen pozitív hatással van az emberre, főként, ha az támogat is bennünket.

Az Aberdeeni Egyetem szerint ha szeretnénk még többet edzeni, érdemes új edzőtársakat találni, ez ugyanis extra motivációt jelent a legtöbb ember számára, különösen akkor, ha a partner támogató edzéstervünkkel szemben. „A kutatás lényege tulajdonképpen az volt, hogy feltérképezzük, hogy mi történik akkor, ha két vagy több ember együtt kezd el edzeni. Láttam egy szórólapot, amely szerint az edzőtárs segít abban, hogy motiváltabbak legyünk, és érdekelt, hogy ez vajon tényleg igaz-e” – mondja a kutatást vezető Dr. Pamela Rackow.

Nem csak az számít, hogy áll-e mellettünk társ edzéskor: az is fontos, hogy milyen jellegű támogatást nyújt számunkra. Ez alapján a vizsgált eseteket két csoportra osztották: az egyik érzelmi támogatást nyújtott, a másik pedig a gyakorlati kivitelezésben segített. Kiderült, hogy a jelek szerint a kettő közül az előbbi a fontosabb: inkább legyen érzelmileg mellettünk az edzőtárs, minthogy gyakorlatias legyen, vagy sose hagyjon ki egyetlen edzést sem. A szakember szerint fontos, hogy társaságban edzünk, amikor csak lehetőségünk nyílik rá, mivel ez kétségkívül pozitív hatással van a teljesítményünkre is.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/edzotarssal-edzes