Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Az amerikai háztartások felében van lőfegyver

A Missouri és Illinois államokban élő szülők körében végzett felmérés szerint a megkérdezett családokban a gyerekek körülbelül fele él olyan háztartásban, amelyben tartanak lőfegyvert. Kevesen számoltak azonban be arról, hogy beszéltek volna gyermekeik gyerekorvosával a biztonságos fegyvertartásról.

A St. Louis-i Washington Egyetem orvosi karának a The Journal of Pediatrics szakfolyóirat szeptember 14-i számában közzétett tanulmányából az derül ki, hogy bár a szülők többsége állítása szerint nyitott egy ilyen beszélgetésre, a lőfegyvert tartó szülők egyharmada arról számolt be, hogy nem szeretné, ha a háztartásban lévő lőfegyverekről kérdeznék, és megsértődne, illetve nem fogadná meg az orvos arra vonatkozó tanácsát, hogy tüntessék el a lőfegyvert a háztartásból. „Sok orvos szakmai kötelességének érzi, hogy beszéljen a lőfegyverekkel kapcsolatos erőszak megelőzéséről, mégsem teszi, mert nem tudja biztosan, mit mondjon, vagy jogilag mit mondhat” – mondta a tanulmány vezető szerzője, Jane M. Garbutt. „Kutatásunk egy lépéssel közelebb visz ahhoz, hogy megtaláljuk egy olyan módját a biztonságos fegyvertartás megbeszélésének, ami az orvosoknak és a szülőknek egyaránt elfogadható.”

Ezekre a betegségekre derülhet fény otthoni teszteléssel >>> [1]

Az Amerikai Gyerekgyógyászati Akadémia (AAP) azt javasolja a gyermekorvosoknak, hogy szűrjék a szülőket a háztartásban jelenlévő lőfegyverekről, hangsúlyozzák, hogy a lőfegyverek nélküli otthon a legbiztonságosabb, és népszerűsítsék a lőfegyverek biztonságos tárolását. 2013-ban, abban az évben, amelyből a legfrissebb statisztikák származnak, az USA Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) szerint 2465 gyermek és 20 éven aluli kamasz vesztette életét lőfegyverrel kapcsolatos baleset következtében, 15 091-et kellett sürgősségi osztályon kezelni, és 6213-an szorultak kórházi kezelésre.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/fegyvertartasrol