Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Új terápia enyhítheti a merevedési gondokat

A legújabb áttekintés alapján az alacsony intenzitású lökéshullám-terápia nevű kísérleti kezelés enyhítheti a merevedési zavart, különösen az enyhe-közepes szexuális zavarokkal küzdő férfiak esetében.

A merevedési zavar kezelésére használt leggyakoribb gyógyszerekhez hasonlóan az alacsony intenzitású lökéshullám-terápia is a rendellenesség fő kórokára, vagyis a pénisz elégtelen vérellátására összpontosít, ami megnehezíti a merevedés elérését és fenntartását. A gyógyszerektől eltérően azonban a lökéshullám-terápiát az Egyesült Államokban még nem hagyták jóvá a merevedési zavar kezelésére.

A European Urology című szaklapban megjelent tanulmány vezető szerzője, Dr. Tom Lue, a Kalifornia Egyetem San Franciscó-i fakultásának kutatója elmondta, hogy bár a lökéshullám-kezelés hosszú távú kockázatait és előnyeit még nem ismerjük, és az ideális dózis meghatározásához további kutatásokra lesz szükség, a terápia alternatívaként szolgálhat azoknak a férfiaknak, akik nem szedhetnek Viagrát, vagy az ismert gyógyszerek nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. „Az alapvető kutatások és klinikai kísérletek azt mutatják, hogy az alacsony intenzitású lökéshullám-terápia serkentheti a hímvessző vérkeringését, így segítséget jelenthet azoknak a férfiaknak, akik a pénisz elégtelen vérellátása következtében tapasztalnak merevedési zavart.” – tette hozzá Dr. Lue.

Az áttekintés 14 korábban publikált tanulmányra tért ki, amelyekben összesen 833 beteg vett részt 2005. és 2015. között. A vizsgálatok felében a résztvevőket véletlenszerűen jelölték ki lökéshullám-terápiára, de ebben az alcsoportban néhány eredmény nem tekinthető megbízhatónak, mert a betegek és az orvosok is tudták, melyik alanyok részesültek lökéshullám-kezelésben, és melyek nem. Néhány kutatás egyáltalán nem mutatta ki azt, hogy az alacsony intenzitású lökéshullám-terápia enyhítené a merevedési zavart. A csak azokból a kutatásokból származó adatok összesítése, amelyekben véletlenszerűen jelölték ki a résztvevőket a lökéshullám-terápiára, viszont azt mutatta, hogy a kísérleti kezelés valóban képes jelentős mértékben javítani a nemi működést.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/uj-erekcios-terapia