Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Új remény: pénisz-helyreállító műtét

Két egymástól független kutatás is kimutatta, hogy a pénisz-helyreállító műtétekkel hosszú távon nagyon kedvező hatás érhető el. Az ilyen jellegű műtétet elsősorban transznemű férfiak kérik, de azoknak is nagy szüksége lehet rá, akik valamilyen rákos megbetegedés, vagy baleset – például harctéri sérülés – miatt vesztették el a péniszüket.

A vizsgálatokról az Amerikai Urológiai Társaság San Diego-ban megrendezésre kerülő éves konferenciáján készülnek beszámolni a szakemberek, akik az előbb említett mindkét csoportba tartozó pácienseket nyomon követték, és azt tapasztalták, hogy hosszú távon mindannyiuk számára kedvező kimenetele volt a műtéteknek. Az egyik vizsgálat során a University College London kutatói tíz olyan férfit kísértek figyelemmel, akik baleset – többnyire robbanás vagy autóbaleset – miatt vesztették el a péniszüket, és ezután hajtottak végre rajtuk pénisz-helyreállítást. A műtétek során a páciensek alkarjának bőrét és egyéb szöveteit használták fel, mivel az alkaron kevés a zsír és a szőr, viszont van rajta megfelelő méretű ideg és ér, melyeket szintén fel lehet használni ahhoz, hogy egy természetes kinézetű és érzetű férfi nemi szervet hozzanak létre, amit azután az ágyékon található erekhez és idegekhez illesztenek. Egyes pácienseknél a húgycső helyreállítására is szükség volt, és amint dr. Nim Andrew Christopher urológus fogalmazott, ez a műtét nem szívbajosoknak való, hiszen gyakran több operációra is szükség van, mivel az első nem mindig hozza meg a várt sikert. A műtéten átesett férfiak közül kettőnél adódtak komplikációk, amiket később megszüntettek, de hosszú távon mindenki elégedett volt. Ahhoz, hogy szexuális életet is tudjanak élni, az új péniszbe egy felpumpálható eszközt is be kell ültetni, és mivel az eszköz nem örökéletű, később még egy műtétre lesz szüksége annak, aki ezt az opciót választja.

Betegséged az arcodra van írva - leolvashatod!> > > [1]

A második vizsgálat során 93 pénisz-helyreállító műtéten átesett férfit követtek nyomon, akiket egy virginiai kórházban kezeltek 1983 és 2015 között. A páciensek közül 44 volt transznemű, 49 pedig valamilyen balesetet szenvedett, vagy valamilyen veleszületett rendellenessége volt. Átlagosan 4,5 évvel a műtét után a transzneműek 39, a többi férfinek pedig 48 százaléka értékelte kitűnőnek a vizelési funkcióit, 70 százalék elégedett volt az új nemi szerve érzetével, és negyedük számolt be arról, hogy szexuális életet is éltek. A teljes képhez hozzátartozik még az a tény is, hogy a műtét után az alkaron egy sebhely marad, és a páciensek a karjukban sokszor zsibbadást, gyengeséget tapasztalnak. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nagyon kevés sebész foglalkozik ezzel a fajta műtéttel, az Egyesült Államokban mindössze 30-40, így aki elszánja magát a beavatkozásra, lehet, hogy nagy utat kell megtegyen hozzá. Végezetül azt sem árt tudni, hogy a biztosító nem minden esetben, és nem feltétlenül a műtét teljes árát fedezi, és bár a költségek sok mindentől függnek, el lehet mondani, hogy átlagosan jóval 100 000 dollár – azaz több mint 27 millió forint – fölött van a procedúra ára.

A szép arcbőr patikája körülöttünk van, a természetben - itt! [1]> > > [1]

 



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/penisz-helyreallitas