Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Hét dolog, ami miatt kerül az álom

Sokan forgolódnak éjjelente az ágyban, mert képtelen elaludni, ezért a Daily Mail Online alvásszakértőket faggatott arról, hogy mit érdemes tennünk azért, hogy jobban aludjunk éjszaka.

„Ideális esetben nem volna szabad olyasmivel izgatni magunkat lefekvés előtt, amivel általában szoktuk” – mondja Dr. Eric Kezirian, a University of Southern California munkatársa. A szakember szerint ha merünk változtatni, könnyebben álomba merülünk, kisebb eséllyel riadunk fel éjjel.

Üde, fiatal bőrt sóval - hogyan csináljam?> > >    [0]

Lefekvés előtt tilos edzeni – állítja Dr Janet Kennedy, különösen a futás, a súlyemelés számít problémásnak, hiszen eltart egy ideig, amíg a felgyorsult szívverés visszaáll a normális ritmusra.

Ne fogyasszunk nehéz ételeket este – vélekedik Dr Maurice Ohayon, mivel álmunkban az emésztés lelassul, nagy lakomák után viszont képtelen a szervezet erre az ellazulásra.

Nem tesz jót az sem, ha emailt és sms-t olvasunk alvás előtt – Dr. Eric Kezirian szerint a legjobb, ha semmilyen kütyüt nem használunk, ideértve a tévét is. Fontos, hogy a szervezetünk megértse, hogy az ágy kizárólag alvásra és szexre van, ráadásul ezek az eszközök fényszennyezést okoznak, ami szintén zavarja álmunkat.

Fogyókúra éhezés nélkül, tartós eredménnyel, könnyedén!> > > [0]

Kerüljük azokat a tévéműsorokat, amelyek felizgatnak minket – Nem célszerű lefekvés előtt tévét nézni már csak azért sem, mert egyes műsorok, hírek felzaklathatnak minket, ami szintén éjszakai nyugalmunkba kerül.

Az alkohol nem az álom barátja – Bár sokan szívesen isznak meg egy pohár bort lefekvés előtt, az alkohol hatására az ember többször felébred, azonkívül a horkolás is gyakoribb szeszfogyasztást követően.

A koffein szintén kerülendő – Magától értetődő, hogy ne igyunk kávét, kólát, energiaitalt az elalvás előtti órákban, hiszen ez gyorsítja a szívverést, és nyugtalanságot okoz.

Érdemes teljes sötétségben aludni – A szakemberek egyetértenek abban, hogy egy kis éjjeli fényforrás nem árt, viszont villanyfénynél nem szabad aludni, mivel ez nyugtalanságot és gyakori megébredéseket okozhat.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/hat-dolog-alvas