Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Miért jó otthon is rendszeresen vérnyomást mérni?

Japán kutatók szerint a házi vérnyomásmérés jobb jelzője lehet a szívbetegség és az agyvérzés kockázatának, mint az orvosi rendelőben elvégzett vérnyomásmérés.

A Journal of the American College of Cardiology című szaklap március 28-i számában megjelent kutatásból az derült ki, hogy a szívbetegség és agyvérzés kockázata nagyobb volt az olyan betegek esetében, akiknek az otthon mért reggeli szisztolés (azaz a felső) vérnyomása 145 Hgmm volt, szemben a 125 Hgmm alatti értékekkel. „A klinikai gyakorlatban az otthoni reggeli vérnyomás jobban előre jelezheti a szívbetegséget és az agyvérzést, mint a rendelőben vagy kórházban mért vérnyomásérték, és az előbbi hatékonyabb lehet a magas vérnyomás kezelésében is” – mondta a kutatás vezetője, Dr. Kazuomi Kario, a Jichi Orvostudományi Egyetem munkatársa. „Kevés kutatás vizsgálta az otthoni vérnyomásmérés prediktív képességét a szívbetegség és az agyvérzés tekintetében” – tette hozzá a szakértő. „Ez az eddigi legnagyobb szabású kutatás, amely az otthoni vérnyomásmérést vizsgálta, és az első, amely kimutatta, hogy az otthoni reggeli vérnyomásmérés hatékonyabb lehet, mint a kórházi vagy rendelői vérnyomásmérés.”

Hogyan fogyott 10 nő 194 centit fogyókúra nélkül?    [0]

Dr. Kario munkatársaival több mint 21 ezer magas vérnyomásos beteget követtek nyomon valamivel több mint két évig. Az alanyok átlagéletkora 65 év volt. A kutatás utánkövetési időszakában 127 beteg kapott agyvérzést és 121 betegben alakult ki valamilyen szívbetegség. Az eredmények azt mutatták, hogy az agyvérzés kockázata jelentősen magasabb volt azon betegek esetében, akiknek otthon mért reggeli szisztolés vérnyomása legalább 145 Hgmm volt, mint azokéban, akiknek szisztolés vérnyomása 125 Hgmm alatt maradt.

----------------------------------------Hirdetés---------------------------------------------

Hogyan növelhető meg a sejtek élettartama?

Magas hyaluronsav tartalmú, narancsból kivont növényi őssejteket és egyedülálló ásványi sók kombinációját tartalmazó, intenzív ránctalanító hatású krém. 

Feszes, fiatal arcbőrt - tudomány a fürdőszobámban> > > [0]

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/otthoni-vernyomas-helyes-meres