Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Ózon injekcióval enyhíthető az ízületi gyulladás

Az injekció ózont tartalmaz, az oxigén gáz sztratoszférában előforduló formáját. A kutatók szerint heti egy injekcióval enyhíthető a fájdalom, és javítható a mobilitás.

A kezelés valószínűleg úgy fejti ki a hatását, hogy korlátozza a prosztaglandinok felszabadítását. Ezeket a vegyületeket a sérült ízületben jelentkező gyulladás váltja ki, és ezek küldenek fájdalomjeleket az agyba. A csontízületi gyulladás ellen gyakran felírt nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok), többek között az ibuprofen, a naproxen és a diclofenac is a prosztaglandinokat veszik célba. A probléma csak az, hogy a csontízületi gyulladásos betegeknek nagy dózisban, és gyakran évekig kell szedniük ezeket a gyógyszereket. A tartós szedésük pedig veszélyes mellékhatásokkal, például gyomorvérzéssel és szívrohammal járhat. Egyéb gyógymódjai közé tartozik a gyulladáscsökkentő szteroid injekció is, ez azonban fájdalmas lehet, és nem alkalmas minden beteg számára.

Hogyan fogyott 10 nő 194 centit fogyókúra nélkül?   [0]

Brazil kutatók most felfedezték, hogy az ózon injekció is segíthet a csontízületi gyulladásos betegeken. Nyolc hetes kísérletükben a Sao Pauló-i Egyetem orvosai 63 betegnek adtak hetente egy ózon injekciót, 35 páciensnek pedig levegőt tartalmazó placebo injekciót a fájó térdébe. Az Amerikai Reumatológus Kollégium kongresszusán bemutatott eredmények azt mutatták, hogy az ózon injekció csoport tagjai jelentős javulást tapasztaltak a fájdalomcsillapításban és a mobilitásban. Ráadásul a javulás jelei még négy hónappal a kezelés befejezése után sem halványultak, és a betegek nem számoltak be mellékhatásokról. A placebo injekciót kapott betegek állapota nem változott. „Úgy véljük, hogy az ózon javíthatja a betegek életminőségét, enyhítheti a fájdalmat, és nagyobb önállóságot biztosíthat számukra a hétköznapi tevékenységekben” – foglalta össze az egyik kutató, Dr. Virginia Fernandes Moca Trevisani. „Ezen kívül az ízületpótló műtét szükségességét is késleltetheti.”

----------------------------------------Hirdetés---------------------------------------------

Hogyan növelhető meg a sejtek élettartama?

Magas hyaluronsav tartalmú, narancsból kivont növényi őssejteket és egyedülálló ásványi sók kombinációját tartalmazó, intenzív ránctalanító hatású krém. 

Feszes, fiatal arcbőrt - tudomány a fürdőszobámban> > > [0]

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/ozonos-izulet