Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Az izmok növelik a főnök tekintélyét

Nem csak az intelligencia, a magabiztosság és a humor számít, ha arról van szó, hogy kit tartunk erős vezetőnek: az izmos testalkat sokat nyom a latba egy friss amerikai kutatás szerint.

A szakemberek számos teszt segítségével felmérték a résztvevő férfiak fizikai erejét, majd egy trikóban fotózták le mindannyiukat deréktől felfelé, hogy jól látszódjanak a karok és mellkas. Ezután férfiak és nők egy csoportját arra kérték, hogy állapítsák meg, ki volna jó vezető egy tanácsadó cég számára, aki elég magabiztosnak tűnik ahhoz, hogy betöltse a pozíciót.

A férfiak és a nők egyértelműen az erős testalkatú férfiakat választották, ugyanakkor a túl izmos karakterekről megállapították, hogy agresszívnek tűnnek, ezért kevésbé alkalmasak a feladatra. Érdekes módon a nők izomaránya tekintetében nem születtek hasonló ítéletek: az izmosabb nő nem tűnik jobb vezetőnek, mint a kevésbé izmos alkat.

A kutatás, melyet Cameron Anderson, UC Berkeley’s Haas School of Business és Aaron Lukaszewski, az Oklahoma State University adjunktusa végzett, megállapította, hogy a külső igenis fontos karrierszempontból: az izmos testalkat mellett az is számít, hogy elegánsan öltözködik-e az előléptetésre vágyó fiatal férfi.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/fonoki-izmok