Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Veszélyes lehet az interneten kínált bőrvilágosító szer

Az injekció formában beadandó bőrvilágosító veszélyesek és hatástalanok – figyelmeztet az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-ellenőrzési Hivatala.

Az intézmény egyetlen ilyennek a forgalmazását sem hagyta jóvá, mert káros összetevőket és szennyezőanyagokat tartalmazhatnak. „Ezek a termékek potenciális veszélyt jelentenek a vásárlókra, akik gyakorlatilag ismeretlen vegyületet fecskendeznek a testükbe. Nem tudják, mit tartalmaz, illetve hogyan készült” – nyilatkozta In Kim gyógyszerész az erről szóló sajtóközleményben. Nemcsak, hogy maguk a termékek számítanak veszélyesnek, hanem a nem megfelelő használat is betegséget okozhat: fertőzés vagy súlyos sérülés lehet a vége a hivatal munkatársai szerint.

Az injekciós bőrvilágosító vagy –fehérítő termékekről azt állítják a gyártóik, hogy világosabbá teszik a bőrt, kiegyenlítik a bőrtónust, és eltüntetik a bőrhibákat. Sőt, egyesek odáig merészkednek, hogy májbetegséget vagy Parkinson-kórt gyógyító hatást tulajdonítanak nekik. A hivatal munkatársai hozzátették, hogy a vénába, izomba vagy bőr alá fecskendezendő anyagokat elsősorban az internetről lehet beszerezni, továbbá wellness-központokban. A betiltott árucikkekre gyakran nagyobb kedvezményt adnak.„A fogyasztóknak általában véve óvatosan kellene viszonyulniuk minden olyan interneten kínált termékhez, aminek az eladásához nagy szavakat használnak” – összegezték a szakemberek.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/borvilagositas