Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Jó-e a szájra puszi?

Dr. Charlotte Reznick amerikai pszichológus korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a szülők semmiképpen se csókolják szájon a csemetéjüket, mert a szexuális töltetű cselekedet összezavarhatja a kicsiket. Ausztrál kollégája, Dr. Fiona Martin szerint azonban ilyen negatív hatásról szó sincs.

Dr. Martin egyenesen „nevetségesnek” tartja a feltételezést, miszerint a gesztusnak szexuális töltete lehetne. „Amikor a gyerek 4-5-6 éves lesz, és kezd felébredni a szexuális tudata, a csók már ingerlést jelenthet a számára” – fogalmazott Dr. Reznick, aki hozzátette, hogy néhányan már 2-3 esztendősen is maszturbálnak, mert természetes módon észlelik, milyen érintés esik jól nekik.

„Ha gyereknek nem is tűnik fel mindez, attól még összezavarhatja” – összegezte az amerikai szakértő, akivel viszont Dr. Martin, a Sydney Child Psychology Centre munkatársa nem ért egyet. „Abszurd ezt szexuális cselekedetnek nevezni. Normális és egészséges dolog megcsókolni a saját gyerekünket, a szeretet kifejezésének módja” – mondja Dr. Marint, aki szerint az érzelmi kötődés kommunikációja még hasznos is.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/szajpuszi