Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Kéjgáz a depresszió kezelésében

Ígéretesnek tűnik a dinitrogén-monoxid felhasználása a depresszió kezelésében – állítják a Washington Egyetem (St. Louis, Egyesült Államok).

A Biological Psychiatry december 9-én megjelent számában bemutatott vizsgálat során 20 olyan depressziós egyénnél tesztelték a dinitrogén-monoxid hatását, akik a hagyományos gyógyszeres kezelésre nem reagáltak kielégítően. A kapott hatást placebo csoporthoz viszonyították, és míg az előbbiek kétharmadánál mutatkozott javulás, az utóbbi betegek egyharmada számolt be tüneteinek mérséklődéséről.

Ugyan a hatást csupán egy 24 órás intervallumban vizsgálták két alkalommal, azonban Dr. Peter Nagele és munkatársai mégis bizakodóan tekintenek a jövőbe. A kéjgázt régóta alkalmazza az orvostudomány, leginkább fájdalomcsillapító céllal, ugyanis a amellett, hogy a belélegzés után másodpercekkel jelentkezik hatása, a mellékhatások igen ritkák és enyhék – leginkább hányinger és hányás jelentkezhet. Ráadásul probléma esetén gyorsan felfüggeszthető, és a szer ürülése is rendkívül gyors.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/kejgazzal-depi