Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Békaturmixot ajánlanak a peruiak a jobb szexért

Az Andok hegység mentén található falvakban élők meglepő alternatív gyógyászati módszer felé fordultak: a békából készült turmix szerintük az alacsony libidótól kezdve a túlzott stresszig mindent gyógyít.

Noha semmilyen tudományos bizonyíték nem támasztja alá a „békalé” jótékony hatásait, a Peru és Bolívia térségében lakók hisznek benne, hogy jóformán minden betegséget, köztük az asztmát és a hörghurutot is kúrálni lehet vele. A legnépszerűbb recepthez egész halálra vert és megnyúzott békát kell betenni a konyhagépbe. A helyi ételárusok olyan egészséges összetevőkkel kezdték gazdagítani a koktélt, mint például a sárgarépa, a maka gyökér vagy a méz. A kész ital általában világoszöld, és jó étvággyal fogyasztják mindenhol.

A békalé jó a vérszegénységre, a hörghurutra, a csontoknak, az agynak, fáradtság és stressz ellen. Gyerekek, felnőttek, vérszegények, légzőszervi betegek és TBC-sek jönnek hozzám vásárolni – taglalta Maria Elena Cruz vendéglátós. „Mindig jövök, hogy békalevet igyak, mert jó a gyerekeknek, vérszegénységre, bronchitis-re és az időseknek is. Egyszerűen nagyon jó” – tette hozzá a 35 éves Cecilia Cahuana, aki rendszeres vásárló. A recept sajnos a Telmatobius culeus békafajta felhasználását követeli meg a messzi Titicaca-tó partjáról, amely különösen veszélyeztetettnek számít a nemzetközi természetvédelmi szabályok szerint. Dr. Tomy Villanueva, a Limai Orvosi Egyetem dékánja elmondta, hogy „semmiféle tudományos bizonyíték nem támasztja alá”, hogy a békalé bármire is jó lenne, hiába egyre közkedveltebb.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/bekaturmix