Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Harmincnyolc betegét ölhette meg az olasz fekete angyal

Letartóztatták azt az olasz ápolónőt, aki a vád szerint több tucat olyan beteggel végezhetett, akiket idegesítőnek talált.

Daniela Poggialit azért tartóztatta le az olasz rendőrség, miután a felügyelete alá tartozó egyik beteg gyanús körülmények között meghalt. Letartóztatását és a kihallgatásokat követően a nyomozók kiderítették, hogy a nővér valószínűleg akár 38 beteggel is végezhetett abban a kórházban, ahol dolgozott. A beteget, Rosa Calderonit, rutin kezelésre vették fel, de nem sokkal később meghalt a kórházban. A szervezetében a kálium-klorid rendellenesen magas szintjét mutatták ki. Kálium-kloridot kis dózisban az elektrolit-háztartás kiegyensúlyozására használják, nagy dózisban azonban a szív leállását okozza. Az Egyesült Államokban ezért használják ezt a vegyületet az injekció általi halálbüntetések végrehajtásában.

A gyanú szerint a 42 esztendős Poggiali halálos dózisú injekciót adott be azoknak a betegeknek, akiket bosszantónak talált. Valószínűleg néhány olyan páciens is áldozatul esett, akiknek a rokonait tartotta idegesítőnek az ápolónő. Nővértársai is több panasszal éltek a gyanúsítottal szemben. Egyikük azzal vádolta, hogy egy alkalommal azzal viccelt, hogy nagy mennyiségű kálium-kloridot ad be egy súlyos betegnek. Egy másik munkatársa elmesélte, hogy az ápolónő a műszakja végén erős hashajtót adott be a betegeknek, hogy megnehezítse a következő műszak munkáját.

A vád dolga azonban egyáltalán nem lesz könnyű. Az ügyészek elmondták, hogy a kálium-klorid néhány nap alatt eltűnik a véráramból, ezért bár a vizsgálatok folynak, leküzdhetetlen akadályok merülnek fel az ügyben. A szóban forgó 38 halálesetből mindenesetre legalább tíz rendkívül gyanús. A rendőrség lefoglalta az ápolónő okostelefonját is, amelyben egy olyan fényképet találtak, melyen a nő egy beteg holtteste mellett pózolt mosolyogva, feltartott hüvelykujjal.

A The Independent brit napilap szerint amennyiben akár csak a halálesetek töredékéért elítélik, a Fekete Angyal az élete hátralévő részét a börtönben fogja tölteni. Az újság beszámolója szerint egyébként letartóztatása láthatóan nem rázta meg az ápolónőt.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/feketeangyal