Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Csonkítás lett a körülmetélésből

Egy 56 éves alabamai férfi a műtéti altatásból felébredve elszörnyedve tapasztalta, hogy a rutin körülmetélés helyett a sebészek levágták a péniszét.

Johnny Lee Banks Jr. és felesége, Zelda Banks is pert indított a Princeton Baptist Orvosi Központ ellen a Jefferson megyei bíróságon. „Az ügyfelem le van sújtva” – nyilatkozta Banks úr ügyvédje, John P. Graves. Azt nem lehet pontosan tudni, miért kellett a múlt hónapban alávetnie magát a körülmetélésnek, de a tárgyalás során az kiderült, hogy Banks úr az alabamai urológiai központ kezelése alatt állt, amikor végrehajtott rajta a sebészeti beavatkozást. A tárgyaláson elmondta, soha senki nem figyelmeztette arra, hogy a beavatkozás amputálással végződhet, és soha nem adta beleegyezését semmilyen formában teljes vagy részleges amputációhoz. A periratokból az is kiderült, hogy a beteg jelenleg is súlyos fájdalmakat tapasztal, és tovább kellett a kórházban maradnia lábadozás céljából, ami természetesen többletköltséget is jelentett számára.

A perben az alabamai urológiai központot, a Simon-Williamson Klinikát és két orvost neveznek meg vádlottként. Banks úr, aki fogyatékossága miatt nem dolgozik, kártérítést követel. A kórház szóvivője szerint a vádak valótlanok, további részleteket azonban a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva nem mondott. 2011-ben Kentuckyban zajlott le egy hasonló per, miután egy férfibeteg péniszét az orvosa részlegesen amputálta, mert a körülmetélés során potenciálisan halálos daganatot fedezett fel a hímvesszőben. Az esküdtek azonban úgy ítélték, hogy az orvos megfelelő körültekintéssel végezte el az amputációt annak ellenére, hogy nem kérte ki a beteg véleményét.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/peniszlevagas-per