Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Csoki, orvosi javaslatra

  Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

A lábakat érintő perifériás artériás betegségben (PAD) szenvedőkön tesztelték az étcsokoládé hatását. Húsz 60 és 78 év közötti résztvevő járása javult, miután ettek a magas kakaótartalmú édességből.



Az étcsokoládé sokak számára csupán kellemes desszert, ám az időseknek akár eszközül is szolgálhat az életminőség javítására. Kiderült ugyanis, hogy a lábartériás problémákkal küszködők egy kicsivel hosszabb távot képesek sétálva megtenni, ha fogyasztanak belőle. A perifériás artériás betegség olyan gyakori szív- és érrendszeri probléma, mely leginkább a lábak érhálózatát sújtja, s szoros összefüggésben áll a korral: elsősorban a 70 éven felülieket fenyegeti.

A pangó vérkeringés járás közben fájdalommal, görcsökkel és fáradtságérzettel jár a lábakban és a csípőben. Az ebben szenvedőkön végzett előzetes kutatásban 14 férfi és 6 nő vett részt, mindannyian 60 és 78 év közöttiek voltak. A segítség nélküli járóképesség mindannyiuknál javult az étcsokoládé hatására. A résztvevők járóképességét különböző napokon futópadon tesztelték, mégpedig reggel, illetve egy 40 grammos szelet tej- vagy étcsokoládé elfogyasztása után. Az étcsokoládé elmajszolása után átlagosan 12 méterrel többet tettek meg, valamint 17 másodperccel tovább sétáltak, mint korábban.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

Megnézem a légkeveréses halogén főzőkészüléket >> [1]

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A tejcsokoládé nem hozott javulást. A Journal of the American Heart Association című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerzői úgy vélik, hogy a kakaóban lévő polifenolok hozzájárulhatnak az oxidatív stressz csökkentéséhez, javítva ezáltal a végtagi artériák vérellátását.

A kutatás során 85 százalékos kakaótartalmú étcsokoládét használtak, ami már rendkívül gazdag polifenolokban. A tejcsokoládé kevesebb, mint 30 százaléknyi kakaót rejtett. A szerzők szerint hosszabb távú megfigyelésre van szükség az eredmények megerősítéséhez.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/csoki-pad