Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Kislányt szeretne? Okostelefon-alkalmazás segít!

Alain Hanash, a StorkDiet/Girl nevű szoftver megalkotója táplálkozástudományi háttér segítségével határozta meg, mit kell enniük a lány babára vágyó leendő kismamáknak a cél érdekében. A szakértő úgy véli, hogy kalciumban gazdag és nátriumban szegény étrend kell a sikerhez. Az alkalmazás az együttlét ideális időpontját is jelzi.

A savas ételektől kezdve a bizonyos szexuális pozitúrák bevetéséig sokan sok mindennel próbálkoznak, amikor kislányt szeretnének a gólyától rendelni. Most viszont kikerül az irányítás a madár szárnyai alól, mivel egy új okostelefon-alkalmazás segítséget nyújt a megtermékenyüléshez szükséges ideális körülmények biztosításában. Alain Hanash szoftverfejlesztő állítása szerint a programban foglalt táplálkozástudományi alapelvek jelentősen növelik a lány baba érkezésének esélyét. „Természetes, biztonságos és tudományosan alátámasztott módszer, ami segít az anyának előre meghatározni a gyermek nevét” – vallja találmányáról a szakember. A 2 600 forintnak megfelelő összegbe kerülő program az Oxfordi és az Exeteri Egyetem kutatási eredményein alapul. Az intézmények munkatársai ugyanis fényt derítettek arra, hogy a leendő kismama étrendje hatással van a születendő gyermek nemére.

Az eredmények szerint a kevesebb sót, kevesebb kalóriát és több kalciumot fogyasztó hölgyeknél nagyobb a kislány jövetelének esélye. A kutatók 740 nőt vontak be a vizsgálatba, melynek nyomán az alacsony sótartalmú és magas kalciumtartalmú diétát követők 56 százaléka végül rózsaszín rugdalózót vásárolhatott. Ezt szem előtt tartva Hanash olyan alacsonyabb kalóriatartalmú ételek fogyasztására buzdítja a lány babára vágyókat, amelyekben kedvesebb só és több kalcium van.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/lanymagzat-tel