Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

A pilates mentette meg az életét

A 22 éves Emily Sullivan 15 éves kor óta küzd az anorexiával és a bulimiával, melynek következtében már három szívrohamon esett át, ám úgy tűnik, a pilatesnek köszönhetően végre sikerült legyőznie betegségét.

A lánynál – saját bevallása szerint - az iskolában átélt csúfolódások, illetve nagymamája halála váltotta ki az étkezési rendellenességet, aminek hatására 20 évesen már csupán 38 kg volt a súlya, és az orvosok csupán néhány hónapot jósoltak a számára. A kórházi kezelések után azonban Emily belefogott a pilates nevű testedzésbe, melynek köszönhetően hamarosan visszanyerte egészséges testsúlyát, és most az a leghőbb vágya, hogy ő maga is pilates edző lehessen. A lányt a középiskolában sokat csúfolták, hogy kövér és csúnya, amit végül ő maga is elhitt. Otthon könnyen eltitkolta étkezési zavarát, mivel csak anyukájával élt, akinek igen rendszertelen volt a munkaideje, így nem tűnt fel a számára, ha lánya kihagyott egy-egy étkezést.

Emily hamar rájött, hogy még egyszerűbb, ha rendesen eszik, ám utána azonnal meg is szabadul attól, amit elfogyasztott, így az anorexia után hamarosan a bulimia is kialakult nála. A folyamatos hányás azonban súlyos károkat okozott a szervezetében, míg végül teljesen összeomlott és egymás után három szívrohamot kapott. A kórházban naponta háromszor kellett ennie, emellett magas kalóriatartalmú és tápanyagban gazdag italokat ivott, és a fürdőszobába csak bizonyos időközönként mehetett ki, akkor is csak felügyelet mellett.

Miután kiengedték a kórházból, Emily felfedezte magának a pilatest, amely jótékonyan hat az erőnlétre, a hajlékonyságra és a testtartásra is, emellett pedig mentálisan is jót tesz, a lány ráadásul új célt is talált saját maga számára, egyrészt pilates oktató szeretne lenni, másrészt el szeretne járni iskolákba, hogy a diákoknak előadásokat tartson a helyes testkép kialakításáról.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/pilates-anorexia