Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

A hospice látogatások száma befolyásolja a haldoklók döntését

A menthetetlen, rákos betegek többsége ha választhatna, inkább otthon halna meg, de ezt a döntést a hospice látogatások száma is befolyásolja.

A Pennsylvania Egyetem kutatói mintegy 7 391 hospice páciens adatait nézték át, akik három hospice alapítvány betegei voltak Pennsylvaniában, Floridában, és Wisconsinban. A tudósok arra voltak kíváncsiak, vajon melyek azok a preferenciák és faktorok, amik miatt egy rákos beteg úgy dönt, hogy otthon szeretne meghalni.

Az eredményekből kiderült, hogy azok, akik otthon szerettek volna elhunyni, kétszer annyian voltak, mint akik valóban a saját otthonukban haláloztak el. Főként azok választották az otthonukat haláluk helyszínéül, akiket a hospice ápolás első öt napjában legalább napi egyszer meglátogattak az ápolók, házasok voltak, vagy volt végrendeletük. "A tanulmány eredményei hozzájárulnak ahhoz, hogy megértsük azokat a tényezőket, amelyek megkönnyítik a betegek számára, hogy otthon halhassanak meg, és kiemelje a hospice csoport korai látogatásának a fontosságát" - mondta el a kutatás vezetője.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/hospice-latogatasok